Danie Soczewica Zielona Szpinak i Czosnek stanowi przepyszną kompozycję nasion strączkowych, liści szpinaku, aromatycznego czosnku i cebuli. Zawarte w nich błonnik, białko, witamina A, żelazo oraz kwas foliowy mają pozytywny wpływ na rozwój układu nerwowego. W połączeniu z zapiekanymi pomidorami zyskujemy pyszny obiad!
SKŁADNIKI:
- Danie Soczewica Zielona Szpinak i Czosnek
- duże pomidory kilka sztuk
- wegański ser np.: parmezan
Zaczynajmy!
1. Zagotuj 350ml wody, dodaj łyżeczkę soli i łyżkę oliwy.
2. Wsyp do wrzątku zawartość opakowania Danie Soczewica Zielona Szpinak i Czosnek, gotuj przez 15 min, pod koniec gotowania przemieszaj kaszę, żeby nie przywarła do dna.
3. Z pomidorów wydrąż gniazda nasienne.
4. Pomidory napełnij farszem, posyp wegańskim serem.
5. Pomidory piecz przez 30 minut w temperaturze 180oC.
6. Udekoruj bazylią.
Smacznego!